Achillespees

Achillespees

 

U bent door uw huisarts of andere zorgverlener doorgestuurd naar de website van netwerk voet-enkel vanwege klachten van de achillespees

De achillespees is een belangrijke structuur die de krachten van de kuitspier overbrengt op de hiel/voet bij het lopen en afwikkelen. Bij klachten is er meestal sprake van een peesontsteking door overbelasting. Dat wil niet perse zeggen dat u te veel heeft gedaan, maar vooral dat er een verschil is tussen de belasting en de belastbaarheid van de achillespees. 

Vaak is er sprake van een verkorting van de kuitspieren (in de volksmond een korte achillespees) en is er een zwelling in het pijnlijke gebied. 

De begeleiding van de fysiotherapeut levert een belangrijke bijdrage aan het herstel van de achillespees. De fysiotherapeut kijkt samen met u naar de oorzaak, de onderhoudende factoren en de mogelijkheden om tot een passend herstel te komen. Echodiagnostiek bij de fysiotherapeut is mogelijk een goede aanvulling op het onderzoek en de anamnese. Tips, oefeningen en gerichte training bevorderen uw herstel.  

Indien ondanks behandeling van de fysiotherapeut klachten aan blijven houden zal de fysiotherapeut een verwijzing naar de orthopedisch chirurg aanbevelen. U kunt met korte toegangstijden terecht bij de afdeling orthopedie van de NoordWest Ziekenhuisgroep. De volgende orthopedisch chirurgen zijn gespecialiseerd in aandoeningen van de voet en enkel: